מכירים את סלט עגבניות שרי המפורסם של מסעדת טאג' מאהל בים המלח?
מי שכבר מכיר יודע כי יש מסעדה בים המלח שכולה מכף רגל ועד ראש מזרחית, כבר מההגעה אליה אתם מקבלים חוויה של מאהל בדוואי שבו השולחנות ערוכים בגובה מושבי כריות על הרצפה. המוזיקה האותנטית יחד עם ריחות מהמטבח המזרחי חוברים יחד להעצמת ההרגשה הנינוחה שתחושו מייד עם הישיבה. מבין מגוון הסלטים הרחב בולטת לה מנה אחת יחודית במינה – סלט עגבניות שרי. סלט זה הינו אחד הטעמים המושלמים המאפיינים את טאג' מאהל – מסעדה בים המלח. אותו סלט מרענן מהווה מנת פתיחה מושלמת שפשוט אי אפשר לוותר עליה. רוצים את המנה המרעננת שמתאימה לכל ארוחה? בין אם זו ארוחת בשרים או גבינות סלט עגבניות שרי תמיד מרענן מהווה שינוי מרענן המשלב בכל מנה שתגישו.
קבלו מתכון קצר ומנצח לסלט שרי טעים שתוכלו להגיש לסועדים כמנה אישית לצד המנה שלהם או בקערה גדולה ומשותפת לכולם.
חשוב לשמור על טריות
הסוד של כל מנת אוכל שתכינו היא טריות המצרכים. כגם אם אתם נמצאים ישובים בתוך מסעדה בים המלח ולמרות הטמפרטורות הגבוהות השוררות שם בתקופות מסוימות עדיין שמירה על טריות המצרכיםפ בכלל ושל הירקות בפרט היא סוד ההצלחה של כל סלט ובמוחד סלט עגבניות שרי. כל שתשקיעו במצרכים טריים יותר כך תבטיחו לעצמכם מנה איכותית וטעימה יותר. יש מגוון סלטים אך סלט עגבניות שרי ללא ספק הוא הקל ביותר להכנה והמועדף על רוב הסועדים. אלו המצרכים:
עגבניות שרי טריות אדומות, צהובות, מנומרות או כל צבע שתבחרו (מומלץ לעארבב ביניהם)
צרור ריחן טרי
צרור טימין טרי
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
לימון טרי סחוט
כף סוכר חום
אופן ההכנה של הסלט הקל ביותר בעולם
חוצים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים
מוסיפים את כל התבלינים
את הירק קורעים בידיים לקרעים קטנים (עלי הריחן והתימין צריכים להיות מופרדים מהגבעול)
מערבבים היטב
סוחטים הלימון מעל ומגישים.
בתיאבון